Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твКато общество в навечерието на

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твКато общество в навечерието на
Коментари Харесай

Никола Вапцаров: Хора като Татяна Лолова, независимо в какъв строй или режим са поставени, ще бъдат винаги звезди

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

Като общество в навечерието на ицборите би трябвало да преосмислим своето отношение към духовното в нашата страна, тъй като то е есенцията на нацията, есенцията на страната. Дали не станахме прекомерно консуматорско общество, което не помни за своите велики мозъци и духове, тъй като културата не е единствено артистите. За 3 десетилетия ние не направихме доста като хора, камо ли като страна. Ние не пазим това, което имаме, камо ли даа го развиваме. Ще ми се хора като Лолова, като други български актьори да не бъдат забравени, както вършим с паметниците си. 

Това разяснява в ефира на Нова тв Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

Държавата съгласно мен не е онази, която би трябвало да държи за ръка нашите велики гении и да ги развива. Защото един служител не може да бъде стожер на културата. Един гений би трябвало да му оставиш свободата да се развива. Хора като Татяна Лолова без значение в какъв строй или режим са сложени, те ще бъдат постоянно звезди, тъй като " не се гаси туй що не гасне ". Проблемите на културата в България са органични и са свързани по този начин - министерството на културата е обвързвано с културата на министъра. Имахме един извънредно несполучлив министър на културата и то дълги години в лицето на Вежди Рашидов, сегашният министър също не блесва с нещо неповторимо. Органичните проблеми стигат чак до Националния институт за монументи на културата. Така че би трябвало преструктурарине на всички институции, свързани с културата и независимост на артистите да показват себе си. Това разяснява съперникът в днешното студио на Нова тв Никола Вапцаров от " Изправи се! Мутри вън! ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР